pagepic-quantum.jpg
Aktuellt

Pressrelease: Leicas iCON grävmaskinsystem stödjer nu Auto-Tilt med SVABs Quantumplattform

Hallsberg/Odense, 5 september2017

Ny utveckling i Leicas iCON iXE -system för effektivare grävning

Grävmaskiner utrustade med 2D- eller 3D-system från Leica Geosystems och tiltrotatorer som styrs av SVAB Quantum plattform kan nu använda en ny funktion. iXE CoPilot. Leica iXE CoPilot gör att tiltfunktionen på en tiltrotator kan hanteras automatiskt. Tiltrotatorns lutning justeras automatiskt så att den hålls parallellt med mätsystemets bestämda lutning när operatören drar in grävmaskinens arm.

”Vi har utvecklat den nya funktionen av tre skäl”, säger Marcus Grevelshøj, produktspecialist på Leica Geosystems. ”Dels för att förbättra produktiviteten hos erfarna grävmaskinsoperatörer som använder tiltrotatorredskap, dels för att förkorta inlärningskurvan hos mindre erfarna operatörer och dels för att minska den kognitiva belastningen så de istället kan fokusera på en säker körning av den tunga maskinen”

Den automatiska tiltstyrningen är nu tillgänglig i SVAB´s nya Quantum plattform och system baserade på den tidigare MACS-plattformen kan enkelt uppdateras till Quantum för att stödja funktionaliteten. Alla tiltrotatorfabrikat som styrs med Quantum och Leica iCON iXE2 (2D-lösning) eller Leica iCON iXE3 (3D-lösning) kommer att ha möjlighet att få tillgång till denna funktion.

”Den nya funktionaliteten ligger helt i linje med vår strategi för att skapa mer effektiva och innovativa lösningar för hur man styr en grävmaskin”, säger Fredrik Eriksson, VD, SVAB. ”Vår senaste plattform Quantum tillsammans med Leica Geosystems produkter ger oss möjligheter att lägga till nya dimensioner för hur man använder en grävmaskin. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Leica Geosystems och vår gemensamma resa med att leverera unika och innovativa funktioner till våra kunder.”

För mer information om Leica iCON iXE2 (2D-lösningar) och Leica iCON iXE3 (3D-lösningar), besök http://leica-geosystems.com/sv-se/products/machine-control-systems/excavator

För mer information om  SVABs Quantumplattform, besök http://svab.se/produkter/styrsystem/quantum/

 

Om Svab Hydraulik AB (SVAB)

SVAB utvecklar produkter och effektivitetshöjande funktioner för grävmaskiner bestående av styrelektronik, kommunikation, Joysticks, sensorer och manöverventiler. Produktutvecklingen sker både genom egen innovativ utveckling och i nära samarbete med kunderna. Kunderna är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och tillbehör. Sedan 2002 har SVAB levererat över 45 000 tiltrotatorstyrsystem och är marknadsledande inom området. SVAB är kvalitéts och miljöcertifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. SVAB Hydraulik AB finns i Hallsberg – Sverige


Läs mer om företaget på http://www.svab.se/

 

Leica Geosystems – when it has to be right
I nästan 200 år har Leica Geosystems varit revolutionerande inom mätteknik och skapat helhetslösningar för proffs över hela världen. Leica Geosystems är kända för sina premiumprodukter och sin utveckling av innovativa lösningar. Branschfolk inom en mängd olika industrisegment, som flyg och försvar, säkerhet, bygg och tillverkning, förlitar sig på Leica Geosystems som leverantör av lösningar för alla geospatiala behov. Med produkter av hög precision och noggrannhet, sofistikerad programvara och pålitliga tjänster levererar Leica Geosystems värde varje dag för dem som formar framtiden för vår värld.

Leica Geosystems är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av IT-lösningar som driver produktivitet och kvalitet över geospatiala och industriella landskap.

 

För ytterligare information vänligen kontakta:

 

Fredrik Eriksson
CEO
SVAB Hydraulik AB
fredrik.eriksson@svab.se
+46 70 683 19 93

 

Marcus Grevelshøj
Product Specialist
Leica Geosystems Technology A/S
marcus.grevelshoej@leica-geosystems.com
+45 4212 9495