pagepic-pprv.jpg
Aktuellt

SVAB blir ny distributör till Thomas Magnete

Idag tillhandahåller Magnetteknik AB proportionalventiler i Norden och Baltikum från den tyska tillverkaren Thomas Magnete. Magnetteknik kommer från och med den 1 december 2014 att överlämna distributionsverksamheten för Thomas Magnetes produkter i Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Lettland och Litauen till SVAB.

Vi har efter noggrant övervägande valt SVAB som våra efterträdare. SVAB är välkända för sin höga kvalitet inom maskinstyrning och hydraulik, säger Magnettekniks VD, Erik Göök.

SVAB ser det som ett naturligt steg att ta över Magnettekniks växande distributionsverksamhet och integrera denna i sitt eget hydraulikerbjudande.

Att vi breddar oss inom hydraulik och inleder ett samarbete med Thomas Magnete ser vi som ett naturligt steg för SVAB. Detta stärker vår förmåga att leverera kompletta systemlösningar och komponenter inom maskinstyrning. Ett samarbete med Thomas Magnete innebär också goda möjligheter till att ytterligare utöka vårt sortiment i framtiden, säger SVAB’s VD, Göran Karlström.


Om Thomas Magnete GmbH

Thomas har utvecklat elektromagnetiska ställdon inom mobil hydraulik och fordonsindustrin sedan 1962. Med mer än 500 anställda har företaget sitt huvudkontor i centrala Tyskland. Fem internationella dotterbolag (USA och Ryssland med flera) säkerställer bästa möjliga globala service för kunderna. Thomas sätter starkt fokus på forskning och utveckling. Sortimentet omfattar bland annat pilotventiler för mobila hydraulsystem, proportionella tryckreduceringsventiler (PPRV) för kundanpassade styrblock och elektrohydrauliska ställdon för mobila arbetsmaskiner. PPRV -ventiler används särskilt till gruv- och offshoreapplikationer.

Läs mer om Thomas Magnete på www.thomas-magnete.com