pagepic-pprv.jpg
Spakstyrning

Spakstyrning

Ergonomisk, enkel och steglös manövrering

SVAB Spakstyrning

SVAB_Spakstyrning

Moderna maskiner styrs idag med en vanlig ratt med bra servo. Förarna kan styra sina maskiner utan ansträngning och upptäcker förmodligen inte att de utsätts för statiskt arbete som belastar armar och axlar. Förrän det är för sent.

Lösningen är SVAB Spakstyrning. För att underlätta styrningen av midjestyrda hjullastarmaskiner har denna applikation tagits fram som alternativstyrning av maskinen.

Nyttan med SVAB Spakstyrning

  • Ergonomiskt styrreglage med armstöd och minijoystick. Ger enkel, smidig, ergonomisk och precisionsstyrd manövrering av maskinens midjestyrning.
  • Lättillgänglig FNR-växel på styrreglaget. Föraren slipper sträcka sig fram till FNR-växeln på styrstången.
  • Lediga funktionsknappar på styrreglaget. Ger möjlighet att koppla in andra funktioner som man vill ha lätt tillgängliga via styrreglaget, till exempel tutan.
  • Originalrattprioritering. Maskinens originalratt har alltid högsta prioritet, vilket innebär att spakstyrningen automatiskt avaktiveras om maskinföraren använder originalratten. Det är en säkerhetsfunktion där föraren vid plötsliga manövreringar alltid kan fatta tag kring ratten och styra på traditionellt sätt.
  • Hastighetsreglering. En säkerhetsfunktion som innebär att maskinens hastighet begränsas till en säker nivå när spakstyrningen är aktiv. Funktionen hindrar också spakstyrningen aktiveras vid för höga hastigheter.
  • Utvecklad i enlighet med Maskindirektivet. Innebär att riskbedömningar är gjorda och systemet konstruerat för att minimera risken för personskada. En maskin utrustad med spakstyrning från SVAB kan alltså lätt CE-märkas.
  • Styrs med MACS-enheten GP1. Styrelektronikenhet med hög säkerhet och kvalitet som enkelt kan justeras in med en servicedisplay eller PC.