SVAB lanserar efterföljaren till det populära joystickhandtaget L8

9 apr 2024

På årets upplaga av Intermat i Paris den 24-27 april utlovas flera produktnyheter från SVAB, och där huvudnumret kommer vara efterföljaren till det populära joystickhandtaget L8.

SVAB är en ledande tillverkare av joystickhandtag och tiltrotator-styrsystem till grävmaskiner. Redan 2008 lanserade SVAB L8-handtaget som snabbt skulle visa sig gå hem hos maskinisterna tack vare sin ergonomiska utformning, multifunktionalitet och precisionsstyrning av tiltrotatorer. Med åren har L8-handtaget vidareutvecklats, fått ny funktionalitet, samt blivit ett handtag som fabriksmonteras hos flera grävmaskinstillverkare.

Nu tar SVAB ett nytt kliv och lanserar en efterföljare som utlovas att innehålla ytterligare funktionalitet och ergonomiska fördelar för maskinisten. Handtaget lanseras dessutom tillsammans med ytterligare produkter till produktfamiljen.

Komplett joystickprogram för grävmaskiner
Som ett led i SVAB’s tydliga fokus på att utveckla produkter som ökar effektiviteten i en grävmaskin och som förbättrar förarens arbetsmiljö, lanseras nu inte bara L8’ans efterföljare utan ytterligare handtagsvarianter vars ergonomi och funktionalitet utvecklats för att passa maskinister runt om i världen oavsett marknad. Dessa handtag tillsammans med SVAB´s elektroniska joystickbas eJB gör det möjligt för SVAB att vara en helhetsleverantör på kompletta joysticks till maskintillverkaren för framtidens grävmaskiner.

“Det är ingen enkel uppgift att förbättra vårt nuvarande populära L8-handtag, men vårt skickliga utvecklingsteam har bevisat att det är möjligt och vi ser verkligen fram emot att få visa upp det för branschen på Intermat den 24 – 27 april.

L8 handtaget och nu även dess efterföljare är handtag som passar perfekt på grävmaskiner och marknader där det är vanligt att man använder multifunktionella hydrauliska redskap som t.ex tiltrotatorer, men vi får inte glömma bort att det även finns grävmaskinister på andra marknader där behoven och kraven ser lite annorlunda ut. Det känns därför extra roligt att vi nu kan presentera ett bredare sortiment med handtag till grävmaskiner som täcker även dessa behov”, säger Fredrik Effestam, VD på SVAB.

SVAB hälsar alla som är intresserade och nyfikna på att se de nya produkterna välkomna till deras monter F060 i Hall 5A på Intermat. Där kommer det erbjudas möjlighet att få testköra L8 handtagets efterföljare i en häftig simulatormiljö.

Om SVAB
SVAB är en ledande tillverkare av joystickhandtag och tiltrotator-styrsystem till grävmaskiner och har sedan 2002 levererat mer än 60 000 styrsystem och mer än 200 000 joystickhandtag. Produktutvecklingen sker både genom egen innovativ utveckling och i nära samarbete med kunderna som är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och tillbehör. För mer information, besök www.svab.se.

För mer information, kontakta:

Fredrik Effestam
VD
fredrik.effestam@svab.se
070 683 19 93