Joystickhandtag A9

A9 är SVAB’s mest avancerade handtag och är speciellt utvecklat för att tillgodose ett växande behov av ergonomi och möjlighet att kunna styra fler funktioner via grävmaskinens joystickshandtag.

 

 

Ergonomi och form

A9 har tydliga arv från L8-handtagets ergonomiska utformning där målet har varit att efterlikna den populära greppytan från L8.

 

Fler rullar

I A9-handtaget finns det nu plats för upp till fem rullar per handtag. En rulle som styrs med pekfingret, en rulle som styrs med långfingret och upp till tre rullar som styrs med tummen.
Mycket forskning har lagts ner för att säkerställa rätt placering av rullarna för pekfinger och långfinger så att de går att manövrera simultant på ett avslappnat och kontrollerat sätt.

Handstöd

A9-handtagen kan enkelt utrustas med ett ergonomiskt handstöd tack vare av en smidig infästning vilket gör det enkelt att installera i efterhand samtidigt som det inte är i vägen i hytten.

Handstödet har en unik möjlighet att justeras i höjdled och kan därmed enkelt anpassas för att passa olika storlekar på händerna.

 

Symboler på knappar

Knapparna kan nu fås med olika symboler som ökar både effektiviteten och säkerheten då det minskar risken att maskinisten trycker på fel knapp.

HAT switch

A9-handtaget kan även konfigureras med en nyutvecklad ergonomisk fem-läges HAT switch som kan användas för att navigera i grävmaskinens- och/eller i en extern display. Med hjälp av denna HAT switch behöver maskinisten inte släppa taget om handtagen, utan kan enkelt navigera och ändra inställningarna i maskinen direkt från handtagen och snabbare återgå till sitt pågående grävarbete.

 

Handtagsvärme

Glöm dagar med frusna händer. Precis som i ratten på en modern bil går det nu att även få värme i sina handtag. Handtagsvärmen är ett tillval som går att få i A9-handtaget som tar komforten i en grävmaskin till helt nya nivåer. Värme i joystickhandtag i grävmaskiner innebär förbättrad komfort och effektivitet i kalla väderförhållanden. Genom att hålla operatörens händer varma, minskas risken för stelhet och försämrad känsel, vilket leder till bättre arbetsmiljö och ökad produktivitet. Värmen bidrar till bättre blodcirkulation och minskar trötthet, vilket gör att operatören kan bibehålla hög precision och reaktionsförmåga under arbetet. Detta tillägg förbättrar användarupplevelsen och säkerställer att maskinen kan användas effektivt även under de mest krävande väderförhållandena.

 

Haptisk återkoppling via vibration

Nu går det även att få Haptisk feedback i joystickhandtaget som förbättrar säkerhet, precision, användarkomfort och effektivitet. Denna teknik ger maskinisten fysiska återkopplingar, som vibrationer, vilket varnar för risker och möjliggör finstämda rörelser för ökad precision i arbetet. Det fungerar också som ett intuitivt lärande verktyg, särskilt för nya operatörer, genom att direkt visa konsekvenserna av deras handlingar. Genom att minska behovet av ständig visuell övervakning, minskar det också visuell trötthet och kognitiv belastning, vilket gör det möjligt för maskinisten att fokusera bättre på uppgiften. Den varierade interaktionen bidrar till en mer engagerande arbetsmiljö och minskar trötthet från långa arbetspass. Genom att integrera haptisk feedback, kan tillverkare erbjuda mer avancerad och användarvänlig utrustning för dagens grävarbete.

Kort ledtid från förfrågan till första beställning med vår online webbkonfigurator

Handtaget kan konfigureras mycket fritt baserat på komponentplacering, färg, funktionalitet och gränssnitt till maskinen. För att ytterligare underlätta processen med att designa ditt handtag kan du använda vår online webbkonfigurator där du enkelt anpassar din egen A9-handtagskonfiguration.

Joystick-konfiguratorn till A9 är för tillfället under uppbyggnad.