Joystickhandtag B1

Denna joystick är gjord för operatörer som endast är i behov av de viktigaste funktionerna för att lyckas med sina uppgifter. Trots sitt enkla utseende, har den väldigt ergonomiska funktioner som snabbt låter maskinoperatören anpassa sig utan problem.

B1-handtaget har en enda tumstyrd knapp, som kan anpassas med en specifik färg, LED-ljus eller symbol.

Bild på B1 i olika vinklar

 

Symboler på knappar

Knapparna kan nu fås med olika symboler som ökar både effektiviteten och säkerheten då det minskar risken att maskinisten trycker på fel knapp.

 

Haptisk återkoppling via vibration

Nu går det även att få Haptisk feedback i joystickhandtaget som förbättrar säkerhet, precision, användarkomfort och effektivitet. Denna teknik ger maskinisten fysiska återkopplingar, som vibrationer, vilket varnar för risker och möjliggör finstämda rörelser för ökad precision i arbetet. Det fungerar också som ett intuitivt lärande verktyg, särskilt för nya operatörer, genom att direkt visa konsekvenserna av deras handlingar. Genom att minska behovet av ständig visuell övervakning, minskar det också visuell trötthet och kognitiv belastning, vilket gör det möjligt för maskinisten att fokusera bättre på uppgiften. Den varierade interaktionen bidrar till en mer engagerande arbetsmiljö och minskar trötthet från långa arbetspass. Genom att integrera haptisk feedback, kan tillverkare erbjuda mer avancerad och användarvänlig utrustning för dagens grävarbete.